Onze Focus

De rode draad die doorheen al onze investeringen loopt, is de bovengemiddelde operationele ondersteuning die wij bieden aan de bedrijven waarmee wij in zee gaan. Ons kernprincipe is om een hands-on partner te zijn en een verlengstuk van het managementteam waar nodig. Wij stropen onze mouwen op en verdiepen ons in de organisatie om waarde te realiseren die anderen vaak over het hoofd zien.

Om dit te bereiken, hebben wij een ervaren en complementair team samengesteld. Onze teamleden hebben verschillende senior management functies bekleed in een breed scala van industrieën. Wij brengen uitgebreide ervaring in het vereenvoudigen en afstemmen van de organisatiestructuur op de strategie.

Onze Operationele Ervaring

In2Action wordt geleid door een ervaren en complementair team. We hebben een uitgebreide ervaring op management niveau, zowel strategisch, financieel en operationeel, in kleine en grote ondernemingen, in binnen- en buitenland, in bedrijven in groei en/of crisis, en in diverse sectoren. Als ondernemer zijn we uw strategische sparringpartner en als manager helpen we u om de strategie te vertalen in duidelijke, meetbare operationele doelstellingen. Het doel is steeds om de drie pijlers van de organisatie – mensen, processen en systemen – te laten samensmelten tot een harmonieus geheel. Om dit te bereiken hanteren we een back-to-basics benadering, waarbij we samen de vaak verborgen complexiteit doorheen de organisatie bij de wortel aanpakken. Analyses en inzichten zijn steeds gebaseerd op diepgaande kennis van bedrijfsprocessen.

Onze Hands-on Aanpak

Elk bedrijf en elke investering is uniek en bijgevolg is onze aanpak dat ook. Een transformatie of carve-out vereisen bijvoorbeeld bepaalde competenties die niet standaard aanwezig zijn in elke organisatie. Wij zijn hands-on en zijn bereid om, indien nuttig of noodzakelijk, zelf de handen uit de mouwen te steken en actief mee te werken aan de uitvoering van het plan. Wij ondersteunen bedrijven telkens met zeer praktische maatregelen, die in het verleden al doeltreffend bleken, en gebaseerd zijn op best-practices. Waar nodig doen we beroep op experten om op korte termijn mensen maximaal in te zetten voor het bedrijf en, in overeenstemming met onze waarden, de voortgang, de structuur en het behalen van succes te bewerkstelligen. Het delen en borgen van kennis staat hierbij telkens centraal zodat alle verbeteringen ook daadwerkelijk structureel en duurzaam zijn.

Onze Investeerders

In2Action is een onafhankelijk investeringsfonds. Onze aandeelhouders zijn in belangrijke mate privé-investeerders, met name: CEO’s, ondernemers en industriële families. Onze eigen investeerders beschikken daarom over heel wat sectorexpertise en knowhow. Zij maken dan ook deel uit van het netwerk dat we regelmatig aanspreken om de bedrijven in ons private equity fonds bij te staan.

Daarnaast hebben ook een aantal institutionele investeerders geïnvesteerd in onze fondsen.