Onze Strategie

In2Action Capital voorziet investeringen van 2,5 tot 10 miljoen euro voor participaties in Belgische KMO’s met een omzet van minimum 15 miljoen euro. De focus ligt op bedrijven die worden geconfronteerd met bijzondere omstandigheden zoals bijvoorbeeld:

  • De wens om het familiebedrijf over te dragen, ook wanneer de organisatiestructuur nog niet op punt zou staan
  • De wens om bedrijfsonderdelen te verzelfstandigen, waarbij In2Action Capital ervaring heeft met complexe carve-outs
  • Operationele uitdagingen, waarbij In2Action Capital zijn ruime operationele ervaring kan inzetten om samen met u de kernactiveiten te versterken en verder te laten groeien
  • Financiële moeilijkheden, waarbij In2Action Capital de middelen heeft om de balans te versterken, ook in omstandigheden waarbij de tijd tikt en een transactie op korte tijd moet worden gerealiseerd

In2Action Capital is flexibel in het structureren van transacties om tegemoet te komen aan de specifieke noden en mogelijkheden van de betrokken partijen. We hanteren een no-nonsense mentaliteit en werken het liefst samen met ambitieuze ondernemers die net als wij hard werken, gezond verstand en een resultaatgerichte aanpak op de eerste plaats zetten.

Onze Operationele Ervaring

In2Action Capital wordt geleid door een ervaren en complementair team. We hebben een uitgebreide ervaring op management niveau, zowel strategisch, financieel en operationeel, in kleine en grote ondernemingen, in binnen- en buitenland, in bedrijven in groei en/of crisis, en in diverse sectoren. Als ondernemer zijn we uw strategische sparringpartner en als manager helpen we u om de strategie te vertalen in duidelijke, meetbare operationele doelstellingen. Het doel is steeds om de drie pijlers van de organisatie – mensen, processen en systemen – te laten samensmelten tot een harmonieus geheel. Om dit te bereiken hanteren we een back-to-basics benadering, waarbij we samen de vaak verborgen complexiteit doorheen de organisatie bij de wortel aanpakken. Analyses en inzichten zijn steeds gebaseerd op diepgaande kennis van bedrijfsprocessen.

Onze Hands-On Aanpak

Elk bedrijf en elke investering is uniek en bijgevolg is onze aanpak dat ook. Een transformatie of carve-out vereisen bijvoorbeeld bepaalde competenties die niet standaard aanwezig zijn in elke organisatie. Wij zijn hands-on en zijn bereid om, indien nuttig of noodzakelijk, zelf de handen uit de mouwen te steken en actief mee te werken aan de uitvoering van het plan. Wij ondersteunen bedrijven telkens met zeer praktische maatregelen, die in het verleden al doeltreffend bleken, en gebaseerd zijn op best-practices. Waar nodig doen we beroep op experten om op korte termijn mensen maximaal in te zetten voor het bedrijf en, in overeenstemming met onze waarden, de voortgang, de structuur en het behalen van succes te bewerkstelligen. Het delen en borgen van kennis staat hierbij telkens centraal zodat alle verbeteringen ook daadwerkelijk structureel en duurzaam zijn.

Onze Investeerders

In2Action Capital is een onafhankelijk investeringsfonds. Onze aandeelhouders zijn in belangrijke mate privé-investeerders, met name: CEO’s, ondernemers en industriële families. Onze eigen investeerders beschikken daarom over heel wat sectorexpertise en knowhow. Zij maken dan ook deel uit van het netwerk dat we regelmatig aanspreken om de bedrijven in ons private equity fonds bij te staan.

Daarnaast hebben ook een aantal institutionele investeerders geïnvesteerd in onze fondsen.